Den viktigaste berättelsen

#31 Ulrika Wilhelmsson – Klimathotet fick mig att byta livsstil

Ulrika Wilhelmsson började engagera sig i klimatfrågan för fem år sedan. Vändpunkten blev ett program om klimatförändringarna i Vetenskapens värld. Sedan fanns det ingen återvändo. Fram till den där kvällen i soffan framför tv:n var hon ungefär som de flesta andra. Hon blundade, stoppade huvudet i sanden och orkade inte ta till sig alla oroande tecken på att vår livsstil är ohållbar.
Det blev ett samtal om vad som hände efter det där tv-programmet. Om utmaningen att få med sig barnen på hållbarhetsresan, om besvikelsen över journalisternas oförmåga att ställa politikerna mot väggen, och om omgivningens reaktioner på den nya livsstilen , om en jobbig tågluff och inte minst om arbetet med Klimatriksdagen i Stockholm den 4-6 maj valåret 2018.

Mer info:
Klimatriksdagen
Naturskyddsföreningen

3 Responses to “#31 Ulrika Wilhelmsson – Klimathotet fick mig att byta livsstil”

 1. Allan Karlsson

  Min övertygelse om att en förändring är extremt nödvändig var när jag läste Noomi Kleins bok ” This changes everything ”. Jag köpte den på Arlanda flygplats. Boken hade ännu inte kommit ut på svenska så det blev sträckläsning på engelska med ett lexikon till hands i en vecka. Detta var för två och ett halvt år sedan. Mitt engagemang harsedan bara ökat ju mer vetenskapliga rapporter jag läst. Klimatförändringen har för mig blivit : Vår tids ödesfråga nummer ett.

  Svara
  • Ragnhild

   Instämmer! Har man väl förstått vidden av denna ödesfråga, går det inte att backa. Samtidigt blir det obegripligt att vi i så hög grad fortstätter som om ingenting hänt.

   Svara

Kommentera

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS